Hopp til navigasjonSkip to contentHopp til bunnområde

Skandinavias råeste klatrepark

Naturen er spektakulær i foten av Steinfjellet. Rått, vakkert og spennende. Besøk familieparken som ligger i gangavstand fra Tevellia.

En liten fottur fra hyttefeltet i Tevellia finner du kanskje den beste lekeparken du kan ha i nærheten av hytta. Her byr barmarksesongen på aktiviteter til hele familien. Så gøy er det, at du som har hytte her, bare må skaffe sesongkort til hele familien. Rypetoppen Adventurepark er en gave til deg som elsker friluftsliv. Her kan små og store boltre seg i høyden, trærne og fjellveggen med sikkerheten ivaretatt. Dette er et sted du ønsker å være. Rypetoppen ligger godt plassert i herlig natur med et mangfold av turmuligheter. Her finnes fjell, fiskevann og fossefall et lite steinkast fra svenskegrensen og hyttefeltene. Her kan du leke, klatre, padle og spise. Det er tilrettelagt med benker og griller i tillegg til varmestue og kiosk. Du kommer gratis inn i parken,  og betaler bare for aktivitetene.

Løyper i fjell og trær

Parken har i underkant av  30 løyper med hinder mellom trærne og i fjellene. Omgivelsene og mangfoldet gjør den til Skandinavias råeste klatrepark. Du kan sveve over 200 meter i zipline, hele 30 meter over vannskorpen mens du kikker på fossefallet Brudeløret. Opplevelsene er så heftige at du gjerne vil tilbake. Dette er mer enn en vanlig familiepark. Klatreparken ligger i vill og vakker natur. Det finnes noe for de aller minste og for de største og tøffeste. Det er ikke uten grunn at TV-programmer som Norges Tøffeste og 71 grader nord valgte å filme akkurat her. 

Nærhet til opplevelser

Det kan være lunt å godt å ligge på hytta flesteparten av besøkene i parken, men her har du mulighet til å teste overnatting i spektakulære omgivelser.  Er du ute etter den lille ekstra opplevelsen, kan du overnatte i fjelltelt i bergveggen. Våkne opp til frokost på senga, fuglekvitter og lyden av fossefall. Speid utover mot Brudesløret og ned på vannskorpen under deg. Rypetoppen tilbyr ulik type overnattinger, og Teveltunet Fjellstue ligger i gangavstand til parken. Der finner du både gårdsbutikk og mikrobryggeri på tunet. Enkelte dager arrangeres også pubkvelder og middager som er åpent for folk i nærområdet. De som har hytte i Tevellia har bare noen minutters gange til både Rypetoppen og Teveltunet. Det er også kort vei opp til riksgrensen og handel på Storlien. Som hytteeier har du nærhet til det meste, samtidig som du kan trekke deg tilbake i roen i Tevellia når du måtte ønske.

Trenger du mer info? Sjekk ut www.rypetoppen.no og www.teveltunet.no