Hopp til navigasjonSkip to contentHopp til bunnområde

Opplev Meråker

Langrennsløyper – på tur i vakker natur

Langrennsløyper i verdensklasse om vinteren, turstier om sommeren.

Rett bak hytta i Tevellia finner du turløyper. Du kan koble deg på løypenettet som kan ta deg over grensa til Sverige og innover mot Meråker. Her finner du løyper på fjellet eller i fin furuskog. På Storlien prepareres gode løyper for den aktive langrennsløperen, her finner du også lysløype. De er ti minutter med bil over til parkeringsplassen på Storlien der lysløypa har utgangspunkt. Enkelte dager i løpet av vinteren tråkkes Storlirenntraséen som går fra Storlien, gjennom Skurdalsporten og over til Grova Skisenter i Meråker. Denne løypa er i underkant av 4 mil. En populær skitur om vinteren går til Flåvollen Gapahuk (ca. 4 km) i foten av Steinfjellet. Fra Tevellia og opp til Skurdalsporten er det ca. 3 km.

Se www.skisporet.no for oppdatert status for noen av de forskjellige løypene.

Meråker Alpinsenter og Storlien Alpin – Noe for hele familien

Alpinsenterene i Meråker og Storlien er din nærmeste naboer i Tevellia. Her er det tilrettelagt kjøring både off-piste og i preparerte løyper.

Nærmeste alpinsenter for deg som holder til i Teveia er på Storlien, ca. Ti minutter med bil fra hytta. Her finner du 23 nedfarter med forskjellig vanskelighetsgrader, 9 skitrekk, barneområde, kitepark og flere funparker. I Fagerlia i Meråker, ca. 20 minutter med bil, finner du Meråker Alpinsenter med sine 13 nedfarter og 6 skitrekk (2 barneskitau). Her finner du også barneområde og funpark. Storlien har kveldskjøring hver fredag og er åpen i ferier, dagtid hver ukedag og helg i sesong, og har kveldskjøring hver fredag. I Meråker tilbys kveldskjøring hver ukedag i tillegg til kjøring i helgene. Varierte nedfarter bestående av både preparerte løyper og off-piste traséer. Alpinsentrene har noe for enhver smak, enten du kjører alpint, snowboard, telemark eller parkkjøring. Ta gjerne med hele familien. Kafeteriaen er åpen i anleggets åpningstid.

Se mer og kjøp skipass på www.merakeralpinsenter.com

Rypetoppen Adventurepark – Utfordre deg i Skandinavias råeste klatrepark

Utfordre deg selv i en av parkens mange løyper og zip-lines.

En av Tevellias nærmeste naboer er klatreparken som ligger i naturskjønne omgivelser. Lek deg og test motet i utfordrende klatreløyper. Her finner du både spenning og mestring, frisk luft og gode opplevelser. I Rypetoppen Adventurepark er det noe for nesten alle. De minste barna kan boltre seg i klatrenett- og løyper fra 1 meter over bakken, imens de litt større kan teste motet nærmere 30 meter over bakken. Zip-linere tar deg med gjennom lufta, høyt over skog, berg og vann.

De mest fryktløse bør prøve seg på løypa «Fossekallen», hvor du blant annet klatrer rett nedenfor den kjente attraksjonen «Brudesløret». Parken er også tilrettelagt bading, padling og har langhus og kiosk.

Se mer på www.rypetoppen.no

Jakt og fiske -  Elg eller rype? Laks eller fjellørret?

Utallige fiskemuligheter i Meråker.

Tevellia ligger fint til for deg som også vil benytte hytta som et utgangspunkt for jakt- og fisketurer. Det felles årlig om lag 150 elger i Meråker og her er det gode muligheter for å kombinere jakt med hytteliv. Det er flotte skog- og fjellområder i Meråker og et utall muligheter for gode opplevelser. Statskog SF organiserer jakt- og fiske på store områder og tilrettelegger for at så mange som mulig kan benytte seg av tilbudet. Fra hyttefeltet kan du blant annet gå rett ut i fjellet på rypejakt på Norsk side. Her selges det ulike jaktkort, også sesongkort.

Er du mer interessert i fiske kan vi lokke med fine fiskemuligheter etter røye og ørret i mange fjellvann. Trøndelags beste laksefiske er bare minutter unna – i Stjørdalselvas øverste områder kan man nemlig fiske laks hele sesongen.

Se www.statskog.no for mer informasjon om jakt- og fiskekort.

Topptur i Meråker og Storlien – et eldorado for fjellturer

Varde på én av Meråkers mange fjelltopper.

Det mangler ikke på fjelltopper i Meråker og Storlien. Her er det godt utgangspunkt for å komme seg ut i fjellet både sommer og vinter. Den nærmeste Fjelltoppen fra hytta, er Steinfjellet som ligger 909 m.o.h. Det er flere merkede ruter opp til Steinfjellet. Den korteste og bratteste ruta går rett opp fra Steinfjelltjønna etter tydelig opptråkket sti. Du finner også en slakere og litt lenger rute som er NTT-merket. Dette er en super fjelltur for hele familien. Kluken er også innen rekkevidde fra Teveldalen. Den høyeste toppene av alle er Fongen med sine imponerende 1441 meter over havet. Mannfjellet og Kluken er de to letteste toppturene over 100 meter, med estimert 1,5 time gåtid til toppen. Til toppen av Fongen er det estimert 6 timer fra Stordalen.

Se komplett liste med tusenmeterstopper med høyde, startsted, lengde og tid på www.merakertiltopps.com

Norway Husky Adventure – Mektige opplevelser med hundespann

En opplevelse utenom det vanlige.

Lyst på en opplevelse utenom det vanlige? En sledetur over snødekt fjellandskap er nettopp det – alt utenom det vanlige. Enten du vil kjøre hundespannet selv, eller bare sitte på, står du ovenfor en av de mektigste naturopplevelser området har å by på. Turene finner sted i de vakre grensetraktene mellom Norge og Sverige, med uhindret utsikt til blant annet Skarvan- og Roltdalen nasjonalpark. Norway Husky Adventure tilbyr alt fra halvdagsturer til de mer krevende 3-dagersturene med overnatting i fjellhytter og telt. Tilbud for enkeltpersoner, bedrifter, skoleklasser, vennegjenger eller familier. Norway Husky Adventure har mulighet til å skreddersy en opplevelse for nettopp deg.

Se mer på hjemmesiden: www.huskyadventure.no

Meråkerfjell ridesenter – opplev islandshester og samisk kultur

Flotte islandshester og samisk tradisjon.

Ti minutter i bil fra hytta i Tevellia, finner du Meråkerfjell ridesenter. Her har Leif Karsten Haugen og kona Turid 70 islandshester og stor ridehall. De tilbyr både kurs og fjellridning. Nytt av året er satsing på samisk kultur. Tamrein står på gården, og i tillegg finner du baksterhus og koie på tunet i løpet av vinteren. Her skal Lillan Brandsfjell vise frem samisk kultur og håndverk i samarbeid med Leif Karsten og Turid.

Mer informasjon på www.merakerfjell.com

Teveltunet Fjellstue - møteplass for store og små anledninger

Teveldalens knutepunkt.

Teveltunet er et kurs- og konferansesenter som ligger i gangavstand fra Tevellia. Her tilbys matopplevelser, aktiviteter og overnatting. Skal du feire noe spesielt, eller arrangere møter er dette stedet for deg. Teveltunet har også eget fjellbryggeri der du bl.a kan bestille ølsmaking. I ferier og noen helger arrangerer Teveltunet åpne dager for publikum og hytteeiere. Hvert år arrangeres oktoberfest på tunet.

Mer informasjon på www.teveltunet.no