Hopp til navigasjonSkip to contentHopp til bunnområde

Turmål i Tevellia

Både sommer og vinterstid finnes mange turstier og løyper å følge fra Teveldalen. Bare Turistforeningens (NTT) stier er merket. Stiene varierer noe med hensyn på lengde og krav til fysisk form for den enkelte, men det finnes alternativer for de fleste i området.

Hytteeierforeningene har i samarbeid med Teveltunet bygget en gapahuk inne på Flåvollen. Flåvollen er et fint turmål både sommer og vinter. Her er det satt opp trimbokser på Finhaugen og Flåvollen, og hytteeierforeningene premierer de som har flest besøk til trimboksene hvert år.

Med sitt karakteristiske preg, stikker Steinfjellet godt frem i terrenget når du kjører gjennom Teveldalen. Den er bratt på den ene siden, og har en lang og slak rygg. Denne toppen egner godt for familien, men også for den sprekeste mosjonisten som gjerne vil løpe seg en ettermiddagstur til toppen.

Dette er en nydelig tur i vakre fjell enten du velger å gå fra Storlien eller om du går direkte fra hyttefeltet i Tevellia. Herfra er det ca. 3 km til selve Skurdalsporten. Om sommeren går det fin sti hit, og enkelte perioder på vinteren tråkkes det spor.

En kort, men trivelig tur enten det er sommer eller vinter. Om vinteren kan du går på isen på Langhalstjønna inn til det magiske Brudesløret. Enkelte ganger er det nydelig sparkføre inn hit. Om sommeren kan du ro eller padle inn til fossen, men du kan også komme deg ganske nærme  fossen via flere stier gjennom, eller rundt klatreparken.