Hopp til navigasjonSkip to contentHopp til bunnområde

Bygger hytte med egeninnsats

I Tevellia står en nesten ferdig hytte. Den venter spent på de som skal flytte inn – Andreas og Kjersti, samt de to barna; Live (8) og Viljar (10). Det handy samboerparet har gjort det meste selv – utenom rør og elektrisk.


Oppholdsrommet er snart klart for påskeferie – bare småplukk og møblering gjenstår.

Andreas og Kjerstis far Per Haug i full gang med montering av det blå kjøkkenet.

 

Vi møter de i innspurten. Listverk. Kjøkkenmontering. Siste malingsflikkinga. Her ligger de ikke på lat-siden inn mot påske. Vi tar en prat med Kjersti, Andreas må jobbe på om de skal rekke det.

Blir dere ferdige til påskeharen kommer?
Hehe. Vi jobber på for å klare det, det blir nok noen sene kvelder her oppe i Tevellia, Utbryter Kjersti.

Det er sikker ekstra stas å flytte inn, når dere har lagt ned så mange arbeidstimer?
Ja, helt klart. Det eierskapet man får etter å ha bygd noe med hendene er nesten litt ubeskrivelig. Vi har jo både tegnet og bygd den selv. Vi bygde ferdig elementene på Stjørdal, fraktet de oppover dalen, så bar vi de på plass på tomta. Nå begynner vi å høste det vi har sådd, så vi gleder oss til å kunne ta den i bruk!

Hvorfor valgte dere å bygge hytte i Tevellia?
Vi var på søken i flere områder, både fjell og fjord. Siden vi bor ved sjøen, på Røkke på Skatval, gikk vi for fjellhytte. Kjersti, som er vokst opp på Frosta, har hatt et godt forhold til området, med mange turer til alpinsenteret på Storlien og i Fagerlia. Det er jo også greit med en forandring i landskap og omgivelser når man først skal på hytta. Tevellia er jo midt mellom alt, Storlien og Fagerlia har jo alpint, samt Teveltunet tilbyr jo mange aktiviteter og Rypetoppen er jo supert for både store og små. Utsikten mot steinfjellet er også et stort pluss med tomta. Her kommer vi til å trives!

Dere har jo en sprek stil inne i hytta – hvor finner dere inspirasjonen?
Nei, over alt egentlig. Dørene i de ulike fargene så vi på NRK-programmet «hvem bor her». Da fikk jeg veldig lyst til å ha slike dører hjemme – men huset bygde vi ferdig i 2019, så da ble det på hytta istedenfor.

(t.v) Kjersti sommeren 2021, da de startet hytteprosjektet.
(t.h) Hytta i solnedgang, med utsikt mot det vakre landskapet i Tevellia.

Og møblene står klare for innflytting?
Vi liker gjenbruk, så vi har pusset opp en del møbler i samme fargepalett som dørene i gangen. Så de står klare. Sofaen derimot, den lar vente på seg. Så påsken må nok nytes uten sofakos i år – kanskje vi bygger en sofa ute i snøen! – Tevellia er jo ikke bare en vinterdestinasjon, her kommer vi til å trives hele året, med alle turmulighetene og aktivitetene i området! Forteller samboerparet.

 


Vi ønsker samboerparet lykke til med innspurten! Vil du følge med på om de klarer å komme seg inn til påske? Følg @tevellia på instagram!

 

 

Kjersti ønsket seg slike dører hjemme, men huset var ferdig bygd i 2019, så da tok de med seg idéen til hytta på Tevellia.