Hopp til navigasjonSkip to contentHopp til bunnområde

Idyllisk og tilrettelagt fiske ved Skurdalsvolldammen

Ved Skurdalsvolldammen, et lite stykke vest for Tevellia, finnes et idyllisk fiskevann tilrettelagt for mer enn bare fiske. Her har lokale ildsjeler rustet opp området, og gjort det tilgjengelig for alle. Skurdalsvolldammen har blitt et yndet turmål for både meråkerbygg og hyttefolk.

Den nye fiskeplassen innbyr til hygge og fiske, for både store og små.

 

Høstfargene har for lengst tatt over for det grønne i fjell og skog, og det kjennes at det er høst i lufta. Et par minutters gange fra parkeringsplassen ved Skurdalsvolldammen, finner vi det som kan kalles Meråkers fineste fiskebrygge – en flytebrygge med benker og stoler, tilrettelagt for fiske og hygge.

Stien inn til vannet er gruslagt, og gjør at alle enkelt kan komme seg frem til vannkanten. Den nye fiskebrygga har benker og stoler, og på rekkverket rundt brygga er det montert kopp- og stangholdere. Her kan du sette fra deg både kaffekopp og fiskestang. Målet for Alf Egil Haugen, primus motor for prosjektet, er at stedet skal innby til mer enn bare fiske – og at det skal være tilgjengelig for alle.

 

På parkeringsplassen, som også er utgangspunkt for flere turstier, er det toalett og benker. Ved dammen finner du også en liten «badestrand», som de nylig har utbedret for de badeglade barna. Området er godt tilrettelagt for å kunne nyte naturen på ulike måter.

Rundt dammen er det flere soner; en gapahuk, griller og ulike områder man kan sitte ned og nyte naturen. Meråker Jeger- og fisk har i tillegg en båt som er til utlån på dammen, helt gratis og med redningsvester tilgjengelig. Her kan man komme som man er – og nyte en dag ved dammen med familien, både på land og på vann.

Dette er et sted vi kommer til å besøke igjen! Hele familien er glad i å fiske, og det var veldig fint tilrettelagt her, uttaler Per Kristian Sandstad, som har tatt med familien på fisketur denne idylliske høstdagen ved Skurdalsvolldammen.

Alle er velkomne til å bruke området, og barn fisker helt gratis. Er du ikke meråkerbygg kan du kjøpe fiskekort her. Her får du både kjøpt dags-, flerdags- og sesongkort på innlandsfiske. Er du innenbygdsboende må du registrere deg hos Meråker kommune for å få fiskekort.

Per Kristian Sandstad synes fiskebrygga var ideell for fiske til hele familien.