Hopp til navigasjonSkip to contentHopp til bunnområde

Skifest for hele familien på skjærtorsdag

Skjærtorsdag samles store og små til det tradisjonsrike familieskirennet som starter i Teveldalen. Den 12 km lange løypa passer for alle, og ender ved forsamlingslokalet Dalatun på Stordalen. Det blir ikke ordentlig påske før Dalarennet er gjennomført!

Foto: Meråkerposten

Dalarennet er en påsketradisjon for mange, og er gjennomført siden i 1967, med unntak av et par år med pandemi, og noen år med snømangel. – Det er mange som sier at det ikke blir ordentlig påske før man har gått Dalarennet! Forteller Anja Kristoffersen, én av mange ildsjeler bak familieskirennet.

Sosialt renn
Alle som skal gå rennet, melder seg på i par. Er man i oddetall, eller ikke har noen å gå med, finner arrangørene en makker til deg. Sånn sett en fin måte å bli kjent med nye mennesker på! Man trenger ikke gå sammen over fjellet, men om ditt par trekker premie, vil dere møtes på premieutdelinga.

Flotte premier!
Alle barna får premie når de kommer i mål. Men for de voksne fungerer det litt annerledes. Det er ikke de som kommer først i mål som drar av gårde med premiene, det er nemlig den med laveste nummer i makkerparet som trekker lodd. Som regel vil en tredjedel av deltakerne få med seg fine premier fra påskerennet!

Midt i løypa kan man ta en pust i bakken, ved Dalavola er det nemlig salg av pølse, brus og kaffe! Ved målgang får man kjøpt middag på Dalatun; tradisjonelle kjøttkaker med poteter, brun saus og ertestuing. – Den kjøttkaka smaker ekstra godt etter endt skirenn! Ler Anja.

Uten mat og drikke – duger helten ikke. Så da er det ekstra godt med en pølse underveis! Foto: Meråkerposten

 

Etter premieutdelingen på Dalatun, er det satt opp busser til Teveldalen eller Meråker sentrum. Om du føler deg lysten, kan du hoppe av i Teveldalen, og dra direkte på Teveltunet fjellstues skjærtorsdags-After-Ski! Se program på deres facebookside 

I år er det bra med snø, og det holder seg kaldt på natta. Løypa passer for de fleste, og den går igjennom skog og fjell, både litt motbakke og unnarenn. På det høyeste punktet i løypa er man oppe på 650 m.o.h. – Det er den fineste turen du får denne påska! Avslutter Anja.

For mer informasjon om start, påmelding og buss, se arrangørens side på Facebook!

Løypa går gjennom skogen fra Teveldalen mot Stordalen. Foto: Meråkerposten

 

Noen lager også After-ski-stemning før endt skirenn. Til underholdning for resten av deltakerne! Foto: Meråkerposten